Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Τρουφάκια Dubai με χουρμάδες, σοκολάτα και καταΐφι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
15-20 τεμάχια
Προετοιμασία
25 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
30 λεπτά
Υλικά
Για τα τρουφάκια
150 γρ.
χουρμάδες μαλακοί
80 γρ.
φιστίκια Αιγίνης
100 γρ.
κουβερτούρα
2 κ.σ
κακάο
1/2 κ.γ.
κάρδαμο σε σκόνη
1
πρέζα αλάτι
2
κομμάτια κανταΐφι σιροπιαστό ( 150 γρ.)
Για επικάλυψη
50 γρ.
Κουβερτούρα, λιωμένη
2 κ.σ.
φιστίκι αιγίνης
Μέθοδος Εκτέλεση
Περιχύνουμε τους χουρμάδες με 100 ml ζεστό νερό και περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε μόνο τους χουρμάδες.
Σπάμε σε λεπτές ίνες το σιροπιαστό κανταΐφι και κρατάμε στην άκρη για αργότερα.
Σε μπλέντερ χτυπάμε τους χουρμάδες. τα φιστίκια αιγίνης, κάρδαμο και κακάο.
Προσθέτουμε το ψημένο κανταΐφι (κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα) και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει ελάχιστα για 10 λεπτά και έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων η μπεν μαρι.
Τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με φιστίκι αιγίνης.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Cantucci – Ιταλικά μπισκότα
No Leftovers
Αφράτα Μπισκότα Σοκολάτας
Γλυκά
Tres leches cake
Γλυκά
Energy balls με μπανάνα και σοκολάτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: