Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια, κριθαράκι & λιωμένο τυρί
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Κρέατα
Οικονομικές
Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
35 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
200 γρ.
κριθαράκι
4
μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
4
μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 κ.σ.
βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ.
βούτυρο
100 γρ.
τριμμένη γραβιέρα
700 μλ
ζωμός (1 κύβος λαχανικών αραιωμένος σε νερό)
1/2
ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ.
θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και το βούτυρο για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν μαζί με θυμάρι.
Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι.
Βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15- 20 λεπτά περίπου μέχρι το κριθαράκι να είναι ψημένο.
Όταν το φαγητό χυλώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε από πάνω το τυρί να λιώσει. Προαιρετικά ,περνάμε 2’ στο γκριλ (φούρνο) για να κάνει κρούστα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Chicken parmigiana (Ιταλία)
Κρέατα
Κεφτέδες κοτόπουλου με γέμιση μοτσαρέλας και γλάσο από μέλι και λεμόνι
No Leftovers
Κοτόπιτα
Γρήγορες Συνταγές
Κριθαράκι λεμονάτο με κοτόπουλο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: