Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Πατάτες ακορντεόν (hasselback) με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Οικονομικές
Χορτοφαγία
Μερίδες
2-3
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
45 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
500 γρ
πατάτες (κατά προτίμηση baby)
1
κεφάλι σκόρδο
80 μλ
ελαιόλαδο
3 κλωνάρια
φρέσκο δεντρολίβανο
3 κλωνάρια
φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Πλένουμε τις πατάτες και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις χαράζουμε σε λεπτές φέτες- τοποθετώντας την κάθε πατάτα ανάμεσα σε δύο chopsticks και κόβουμε κάθετα μέχρι τα ξυλάκια, για να μη φτάσει το μαχαίρι στη βάση.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και περιχύνουμε ελαιόλαδο φροντίζοντας να μπει και μέσα στις χαρακιές.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Βάζουμε θυμάρι, δεντρολίβανο και φέτες από το σκόρδο ανάμεσα στις χαρακίες.
Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές στο κέντρο.Σερβίρουμε ζεστές.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Ζεστά Ορεκτικά
Potato mozzarella bombs
Οικονομικές
Cheesy πατάτες ογκρατέν
No Leftovers
Ελιάδα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: