Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σπιτικές λιαστές ντομάτες στον φούρνο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Χορτοφαγία
Μερίδες
2 βαζάκια
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
3–4 ώρες στους 100°C
Αναμονή
-
Υλικά
1 κιλό
ντοματίνια
2 κ.γ.
αλάτι
1 κ.γ.
ζάχαρη
1
σκελίδα σκόρδο (σε λεπτές φέτες)
1 κ.γ.
ξερό θυμάρι
μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο για φύλαξη
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το θυμάρι , το δεντρολίβανο και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες.
Πασπαλίζουμε με αυτο το μείγμα τα ντοματίνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90-100°C (αέρας) για 2-3 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν αλλά να είναι μαλακά.
Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε σε βαζάκια με ελαιόλαδο. Φυλάσσονται στο ψυγείο για 2–3 εβδομάδες.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Potato mozzarella bombs
Ζεστά Ορεκτικά
Μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας και χαλούμι
Γρήγορες Συνταγές
Μους φέτας με ψητα ντοματίνια
Ζεστά Ορεκτικά
Ολόκληρο κουνουπίδι στο φούρνο με κρέμα από ταχίνι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: