Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Panzanella με καρπούζι και χαλούμι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Σαλάτες
Μερίδες
4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
5 λεπτά
Αναμονή
25 λεπτά
Υλικά
Για τη σαλάτα
300 γρ.
μπαγιάτικο (προζυμένιο)
400 γρ.
ώριμα ντοματίνια
½
αγγουράκι
½
μικρό κόκκινο κρεμμύδι
200 γρ.
καρπούζι, σε κύβους
200 γρ.
χαλούμι, σε κύβους
φύλλα βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
Για το dressing
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
κόκκινο ξίδι
ζουμί από τα ντοματίνια
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια με τα χέρια μας και ψήνουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να γίνει τραγανό εξωτερικά.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε μπολ με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τους χυμούς τους.
Μεταφέρουμε σε άλλο μικρότερο μπολ το ζουμί τους για το dressing.
Κόβουμε το αγγουράκι και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τους κύβους χαλουμιού για 1–2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το dressing ,ανακατεύουμε τον χυμό από τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
Σε πιατέλα βάζουμε το ψωμί, τα ντοματίνια, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, τους κύβους καρπουζιού και το χαλούμι.
Προσθέτουμε φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Σαλάτα με ψητά λαχανικά, μπουράτα και πέστο βασιλικού
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα με φινόκιο, μήλο, σέλινο, αμύγδαλα και παρμεζάνα
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα νισουάζ
Οικονομικές
Σαλάτα με φακές, φέτα και ρόδι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: