Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Πίττα της σατζης με κολοκύθι και φέτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμωτά
Μερίδες
4–5
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
30 λεπτά
Υλικά
Για τη ζύμη
125 γρ.
αλεύρι χωριάτικο
125 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ.
αλάτι
1 κ.σ.
λευκό ξύδι
60 μλ
ελαιόλαδο
125 μλ
χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
1 μέτριο
κολοκυθάκι, τριμμένο και καλά στραγγισμένο
100 γρ.
φέτα, θρυμματισμένη
1 κ.γ.
δυόσμος ξηρός
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ κ.σ.
ελαιόλαδο για κάθε φύλλο
Για το ψήσιμο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το άλειμμα της πιτας + του τηγανιού)
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 κ.σ.
μέλι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το νερό και το ξύδι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4–5 ίσα μπαλάκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε για τις πίτες.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο.
Σε μπολ ανακατεύουμε το κολοκυθάκι, τη φέτα, τον δυόσμο και λίγο πιπέρι.
Αλείφουμε κάθε φύλλο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, απλώνουμε 2 κ.σ από τη γέμιση και διπλώνουμε πρώτα δεξιά και αριστερά προς το κέντρο χωρίς να ακουμπάνε, και μετά πάνω και κάτω. Αν οι άκρες είναι ακανόνιστες, τις κόβουμε.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε 1 κ.γ ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτες για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τες συχνά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε ζεστές. Προαιρετικά, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω 1 κ.σ. μέλι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμωτά
Πίτες της σάτζιης
Ζυμωτά
Κυπριακό κουλούρι ( δαχτυλιά) με δεντρολίβανο
Ζυμωτά
Αφράτο ψωμί με αλεύρι ολικής
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: