Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Πάβλοβα με κρέμα τυριού, σως βατομουρο , σύκα και φυστίκι αιγίνης
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Μερίδες
Για 4-6 άτομα
Προετοιμασία
25 λεπτά
Ψήσιμο
3 ώρες
Αναμονή
3 ώρες
Υλικά
Για την μαρέγκα:
4
ασπράδια
200 γρ
ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ
κορν φλαουρ
10 μλ
βανίλια
Για την κρέμα:
200 γρ
φρέσκια κρέμα
250 γρ
κρέμα τυρι
70 γρ
powder sugar
10 μλ
βανίλια
1 πρέζα
αλάτι
Για την σάλτσα:
100 γρ
βατόμουρα
100 μλ
μέλι
Χυμός από μισό λεμόνι
Από πάνω:
200 γρ
φρούτα ( σύκα , βατόμουρα κτλ)
30 γρ
φυστίκι αιγίνης
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς. Σε ένα καθαρό κάδο προσθέτουμε τα ασπράδια και την βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όταν αρχίσει να αφρατεύει, προσθέτουμε μια μια κουταλιά ζάχαρης. (tip: δίνουμε χρόνο πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά για να λιώσει η ζάχαρη)
Όταν είναι έτοιμη η μαρέγκα μας - δηλαδή σφιχτή, προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. (Tip: Για να ελέγξουμε σίγουρα ότι είναι έτοιμη βάζουμε λίγη μαρέγκα αναμεσα στα δάχτυλα μας - αν νιώσουμε ότι έχει κόκκους ζάχαρης θέλει περισσότερο χτύπημα)
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε την μαρέγκα μας και τις δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε με την βοήθεια ενος κουταλιού. Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 2 ώρες μέχρι να είναι τραγανή απο έξω.
Την αφήνουμε να κρυώσει στον φούρνο για 3 ώρες.
Για την κρέμα: βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Φυλάμε στο ψυγειο μεχρι να την χρειαστούμε.
Για την σάλτσα: προσθέτουμε τα υλικά σε ένα τηγάνι και σπάμε με ένα πιρούνι τα βατόμουρα.
Στολίζουμε την πάβλοβα με την κρέμα , την σάλτσα , τριμμένο φιστίκι αιγίνης και φρούτα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Ρασμπεριες frozen yogurt
Γλυκά
Μελομακάρονα
Γλυκά
Λαχταριστό μπράουνις με μαργαρίνη
No Leftovers
Apple crumble για 2 άτομα με μήλα που ξεχάσαμε στο ψυγείο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: