Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Πανεύκολο τυρένιο κοτόπουλο με σάλτσα κρεμμυδιού
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Κρέατα
Μερίδες
Για 2 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
35 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
500 γρ
στήθος κοτόπουλου
½ κουταλάκι
πάπρικα
½ κουταλάκι
σκόνη σκόρδου
3 κ.σ
ελαιόλαδο
100 γρ
τριμμένο τυρί (μοτσαρέλα)
1
κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 κ.σ
βούτυρο
1 κουταλιά
αλεύρι
1 κουταλιά
μουστάρδα
250 μλ
νερό
1 κύβο
ζωμό κοτόπουλου
20 μλ
κρέμα βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση και το μαρινάρουμε με πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο μαζι με το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 20 λεπτά.
Όταν μαλακώσει ρίχνουμε το αλεύρι και τη μουστάρδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το νερό, τον κύβο κοτόπουλου και το κρέμα βαλσάμικο.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί από πάνω, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
Το σερβίρουμε ζεστό.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Κρέατα
Μπιφτέκια κοτόπουλο με κολοκυθάκι, κεφαλοτύρι και ξύσμα λεμονιού
Κρέατα
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από κόκκινο κρασί
Κρέατα
Λαχανοντολμάδες
Κρέατα
Κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια, κριθαράκι & λιωμένο τυρί
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: