Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Croissant pudding με σοκολάτα και maple syrup
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Πρωινό
Μερίδες
3-4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
25 λεπτά
Αναμονή
10 λεπτά
Υλικά
4
κρουασάν βουτύρου
3
αυγά
200 μλ
γάλα
200 μλ
κρέμα γάλακτος
50 γρ
ζάχαρη
1 κ,γ
εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ
σοκολάτα γάλακτος και λευκή (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
30 μλ
maple syrup για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο μικρό ταψί. ( ή οτιδήποτε άλλο μικρό ταψί - πχ: 20x20 τετράγωνο).
Κόβουμε τα κρουασάν σε μεγάλα κομμάτια και τα τα τοποθετούμε στο ταψί.
Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κρουασάν, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Ρίχνουμε την σοκολάτα από πάνω και φροντίζουμε να μπει και μέσα απο τα κρουασάν.
Αφήνουμε να απορροφηθεί το ζουμί από τα κρουασάν για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να σφίξει το μείγμα.
Σερβίρουμε ζεστό με maple syrup από πάνω.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Εναλλακτική μους σοκολάτας με ρύζι
No Leftovers
Apple crumble για 2 άτομα με μήλα που ξεχάσαμε στο ψυγείο
Γλυκά
Chia seed pudding με γεύση μηλόπιτα
Γλυκά
Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: