Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Στεικ κουνουπίδι παναρισμένο με κεφαλοτύρι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζεστά Ορεκτικά
Μερίδες
Για 10-12 μικρά στεικ κουνουπιδιού / Για 2-3 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
1
κουνουπίδι
50 μλ
ελαιολαδο
30 γρ
κεφαλοτύρι τριμμένο + 100γρ για να καλύψει το ταψι
1 σκελίδα
σκόρδο τριμμενη
5 γρ
θυμάρι
Αλατι/ Πιπερι
Ντιπ για τα στεικ κουνουπιδιού:
250 γρ
Στραγγάτο Γιαούρτι αυθεντικό (10% λιπαρα) Χαραλαμπίδης Κρίστης
20 γρ
Λιαστές ντομάτες + 20 μλ λάδι από τις λιαστές ντομάτες
⅓ ματσα
Μαϊντανό
⅓ ματσα
Κόλιανδρο
Αλατι/ Πιπερι
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς η χρησιμοποιούμε το airfryer.
Κόβουμε το κουνουπίδι στο σαιζ των στεικ που επιθυμούμε.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα κουνουπιδια μέσα για να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές.
Στην συνέχεια, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι (100 γρ) το ταψί και τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κουνουπίδια επάνω του
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190 βαθμους - ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με του κουνουπίδι. Βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε με το ντίπ γιαουρτιού.
Μέθοδος Εκτέλεση Ντιπ:
Τα πολτοποιούμε όλα στο μίξερ και διορθώνουμε την γέυση με αλάτι και πιπέρι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Ζεστά Ορεκτικά
Μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας και χαλούμι
Ζεστά Ορεκτικά
Μπουκίτσες μελιτζάνας γεμισμένες με Edam τυρί φέτες
Γρήγορες Συνταγές
Σκορδόψωμο με σαλάτα από χρωματιστά ντοματίνια
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: