Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Ψητο κραμπί (λάχανο)
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Οικονομικές
Σαλάτες
Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
½
μέτριο κραμπί ( λάχανο)
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
200 μλ
νερό
Για τη Caesar's σως
1
κρόκο από βιολογικό αυγό
1 σκελ.
σκόρδο
2 κ.σ.
χυμός λεμονιού
1 κ.σ.
γούστερ σως
1 κ.σ.
μουστάρδα
4
φιλέτα αντζούγιας (λαδιού)
½ φλ.
Ελαιόλαδο
75 γρ
παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
1 κ.σ
ψιλοκομμένος μαιντανος
Για το κραμπί:
Αφαιρούμε τον κορμό από το κραμπί με ένα μαχαιράκι και κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε καλά και απο τις 2 πλευρές τα κομμάτια απο το κραμπί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε νερό στο τηγάνι και κλείνουμε με ένα καπάκι για 10 λεπτα μέχρι να ψηθεί και να είναι μαλακό.
Για την σάλτσα:
Στραγγίζουμε τις αντζούγιες και τις αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κρόκο, τη μουστάρδα, την τριμμένη παρμεζάνα και τις πολτοποιημένες αντζούγιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε το λεμόνι και γούστερ σως και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής ανακατεύοντας συνεχώς όπως όταν κάνουμε μαγιονέζα. (Αν θέλουμε πιο αραιή τη Caesar σως, προσθέτουμε λίγο νερό για πιο ρευστή σάλτσα.)
Για το σερβίρισμα: Αφαιρούμε ένα ένα τα κομμάτια απο το κραμπί ( λάχανο) και τα βάζουμε στην πιατέλα. Με την βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τα κραμπία με σάλτσα Caesar’s. Όση μίνει την περιχύνουμε από πάνω.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Οικονομικές
Σαλάτα Waldorf με κόκκινο λάχανο, μήλα και φουντούκια
Οικονομικές
Σαλάτα με φακές, φέτα και ρόδι
Κρέατα
Γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τζατζίκι
Γρήγορες Συνταγές
Πολύχρωμη σαλάτα με ντοματίνια , ρόδι και χαλούμι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: