Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κριθαρότο με αρακά, σπανάκι και φέτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Χορτοφαγία
Μερίδες
4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Υλικά
30 γρ
ανάλατο βούτυρο
4
μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2
μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 μλ
ζωμός λαχανικών
200 γρ
κριθαράκι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
200 γρ
φύλλα σπανάκι χοντροκομμένα
100 γρ
φέτα
100 γρ
αρακάς μαγειρεμένος (που μας έμεινε στο ταπεράκι)
2 κ.σ
φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
20 γρ
φέτα
1 κ.σ
ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, τον ζωμό και το ξύσμα λεμονιού.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός. (όχι όλος)
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι γύρω στα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη φέτα, τα μπιζέλια και τον μαϊντανό και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε με επιπλέον φέτα και κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Ζυμαρικά
Κριθαράκι με μπιζέλι και πράσο
Γρήγορες Συνταγές
Σούπα μανιταριών
Χορτοφαγία
Φαλάφελ απο χθεσινές φακές
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: