Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Αφράτα Μπισκότα Σοκολάτας
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
Για 12 μπισκότα
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
12 λεπτά
Αναμονή
1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
270 γρ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ
μαγειρική σόδα
½ κ.γ
αλάτι
225 γρ
ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασια δωματίου
125 γρ
καστανή ζάχαρη
125 γρ
λευκή ζάχαρη
1
μεγάλο αυγό
1 κ.σ.
εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ
σοκολάτα (διάφορες που υπάρχουν στο ψυγείο - άν θα βάλεις αρκετή λευκή σοκολάτα τότε να αφαιρέσεις 25 γρ λευκη ζάχαρη)
Άνθος αλατιού (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες (μαζί και τις δυο) και τις βάζουμε σε ένα μπολ και αυτές για αργότερα.
Σε έναν κάδο μίξερ με το εξάρτημα - φτερό, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ξύνοντας τα τοιχώματα του μπολ.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά.
Με ένα scoop ή κουτάλι, σχηματίζουμε μπάλες ζύμης (90 γρ ανα μπάλα) και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και καταψύχουμε για 1 ώρα.
Λίγο πριν να είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 190°C για 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν χρυσαφί χρώμα. (Για καλύτερα αποτελέσματα, ψήνουμε ένα ταψί κάθε φορά.)
Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 15 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος για να μην σπάσουν.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Μαχαλεπί λιβανέζικο
No Leftovers
Χταποδάκι σαλάτα με μαυρομάτικα & dressing εσπεριδοειδών
No Leftovers
Κριθαρότο με αρακά, σπανάκι και φέτα
No Leftovers
Γλυκά ρολάκια ρυζόγαλου
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: