Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Basque burned cheesecake με κουλί
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
8-10
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
50 λεπτά
Αναμονή
12 ώρες
Υλικά
Για το cheesecake:
700 γρ
cream cheese
250 γρ
αυγά (περίπου 5 μεσαία)
200 γρ
ζάχαρη
300 γρ
κρέμα γάλακτος
30 γρ
αλεύρι
Για το κουλί:
300 γρ
mixed berries (κατεψυγμένα)
80 γρ
ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
2-3 κ.σ.
νερό (αν χρειάζεται για υφή)
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το cheesecake στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί 26 εκ. με λαδόκολλα.
Ψήνουμε πρώτα στους 200°C για περίπου 30 λεπτά και μετά δυναμώνουμε τον φούρνο στους 225°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει σκούρα επιφάνεια. (Ανα δέκα λεπτά γυρίζουμε το ταψί μας)
Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου και στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Αν θέλουμε τέλειο κόψιμο, το βάζουμε και στην κατάψυξη για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Για τον κουλί:
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα κατεψυγμένα μούρα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σπάσουν τα μούρα.
Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και περνάμε από σίτα για βελούδινο αποτέλεσμα. (Για πιο λείο αποτέλεσμα, αν θές προσθέσε λίγο νερό σε αυτή την φάση)
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πάνω από το cheesecake.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο
Γλυκά
Chocolate cookies με βρώμη – χωρίς ψήσιμο
Γλυκά
Panna cotta με μαριναρισμένες φράουλες
No Leftovers
Milkshake με σοκολατένια soft cookies και μπανάνα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: