Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Carrot cake με γλάσο τυριού και λευκής σοκολάτας
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
8
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
45 λεπτά
Αναμονή
30 λεπτά
Υλικά
Για το κέικ
400 γρ.
ζάχαρη
250 γρ.
αλεύρι ζαχαροπλαστικής
4
καρότα μέτρια τριμμένα + 1 μεγάλο μήλο κόκκινο τριμμένο (Hack: Μπορείς να βάλεις το καρότο και το μήλο στο μπλέντερ μαζί με μισό ποτήρι νερό και να το περάσεις από το σουρωτήρι - έτσι θα κάνεις χυμό για να πιεις και θα έχεις και έτοιμο, τριμμένο το μήλο με το καρότο σου)
100 γρ.
καρύδια ψιλοκομμένα
125 ml
ηλιέλαιο
4
αυγά
1
πρέζα αλάτι
½ κ.γ.
κανέλα
1 κ.σ.
μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
350 γρ.
τυρί κρέμα
175 γρ.
ζάχαρη άχνη
175 γρ.
λευκή σοκολάτα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ στον κάδο του μίξερ: το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τα καρότα και τα καρύδια. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι στο κέντρο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως πριν το γλασάρουμε.
Για το γλάσο, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία και αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Basque burned cheesecake με κουλί
Γλυκά
Chocolate cookies με βρώμη – χωρίς ψήσιμο
Γλυκά
Croissant pudding με maple syrup και berries
Γλυκά
Lemon posset
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: