Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Cheesy πατάτες ογκρατέν
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Οικονομικές
Χορτοφαγία
Μερίδες
4-5 μερίδες
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
45-60 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
600 γρ
πατάτες
250 μλ
κρέμα γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης
250 μλ
φρέσκο γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης Πλήρες, 3% λιπαρά
30 γρ
βούτυρο
30 γρ
αλεύρι γ.ο.χ
½ κ.γ
σκόνη κρεμμυδιού
½ κ.γ
σκόνη σκόρδου
1 κ.σ
θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
150 γρ
μοτσαρέλα τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή μαντολίνο για να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφες φέτες.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ρου. Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
Προσθέτουμε την σκόνη κρεμμυδιού, την σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Σε ένα λαδωμένο ταψί, τοποθετούμε τις φέτες πατάτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε στο τέλος την μοτσαρέλα.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κορυφή και οι πατάτες να είναι τρυφερές όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Οικονομικές
Panna cotta με μαριναρισμένες φράουλες
Οικονομικές
Πανακότα γιαουρτιού με μέλι
Οικονομικές
Κέικ πορτοκαλιού με σιμιγδάλι
Οικονομικές
Μελωμένο γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κιμά
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: