Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Φακές με κριθαράκι και μυρωδικά
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Οικονομικές
Μερίδες
4-5 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
35 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
250 γρ.
φακές ψιλές
100 γρ.
κριθαράκι
1
κρεμμύδι μεσαίο (ψιλοκομμένο)
1
σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1
καρότο μεσαίο (τριμμένο)
1
κολοκυθακι μεσαίο, (τριμμένο)
1
κύβος λαχανικών
300 γρ.
ντομάτα κονσκασέ
3 κ.σ.
ελαιόλαδο ( + 2 για το τελείωμα)
1 κ.γ.
ρίγανη φρέσκια
1 κ.γ.
θυμάρι φρέσκο
2 κ.σ.
βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό για 20 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε. (πετάμε το νερό που έβρασαν μέσα οι φακές)
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το καρότο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τις βρασμένες φακές, τον ζωμό,το κριθαράκι, 700 ml νερό και 300 ml ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε , μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τις φακές από την φωτιά και προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ) , τη ρίγανη και το θυμάρι. Και σερβίρουμε τις φακές ζεστές.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Κρέατα
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με χαλούμι
Κρέατα
Κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια, κριθαράκι & λιωμένο τυρί
Ζυμαρικά
Μελωμένο γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κιμά
Κρέατα
Γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τζατζίκι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: