Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Γαλλική Ομελέτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Οικονομικές
Πρωινό
Μερίδες
1
Προετοιμασία
2 λεπτά
Ψήσιμο
2–3 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
3
αυγά
1 κ.σ.
ανάλατο βούτυρο
Αλάτι
(προαιρετικά: 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο)
Μέθοδος Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε απαλά με πιρούνι ή σύρμα, ίσα να ομογενοποιηθούν χωρίς να αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε χωρίς να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και με μια μαρίζ ανακατεύουμε συνεχώς με κυκλικές κινήσεις, ξύνοντας τον πάτο, όπως στην αρχή ενός scrambled egg. Αυτό διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Μόλις τα αυγά αρχίσουν να στέκονται αλλά παραμένουν ακόμη υγρά στην επιφάνεια, σταματάμε το ανακάτεμα.
Αφαιρούμε το τηγάνι από το μάτι, γέρνουμε το τηγάνι και με τη βοήθεια της σπάτουλας διπλώνουμε απαλά την ομελέτα σαν ρολό, ξεκινώντας από την πλευρά που είναι το χερούλι προς τα κάτω.
Την κυλάμε προσεκτικά σε πιάτο, ώστε η ένωση να μείνει από κάτω. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Croissant pudding με maple syrup και berries
No Leftovers
Croissant pudding με σοκολάτα και maple syrup
Γρήγορες Συνταγές
Frittata στο τηγάνι
Γρήγορες Συνταγές
Pancakes με βρώμη, μπανάνα και κρέμα φυστικοβούτυρο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: