Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντοματίνια και αντζούγιες
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμαρικά
Μερίδες
2-3
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
200 γρ.
σπαγγέτι
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
3
φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
1
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
200 γρ.
ντοματίνια, κομμένα στη μέση
ξύσμα από 1 λεμόνι
πιπέρι
50 γρ.
παρμεζάνα τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις αντζούγιες. Τις λιώνουμε με κουτάλα μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μετά από λίγο το σκόρδο. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και λίγο από το νερό τους. Ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, την μισή ποσότητα παρμεζάνας και πιπέρι.
Σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Viral pasta με φέτα, ντοματίνια και μελιτζάνα
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Ζυμαρικά
Κριθαράκι με κοτόπουλο , λιαστές ντομάτες και σπανάκι
No Leftovers
Ζυμαρικά με πέστο από ψητά λαχανικά
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: