Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Οικονομικές
Μερίδες
4
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
1 ώρα
Υλικά
500 γρ.
ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς σπόρια
1
μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ.
φέτα, θρυμματισμένη
½ κ.σ.
ρίγανη ξερή
½ κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
8
φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
50 γρ.
σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ.
αλεύρι γ.ο.χ
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
1
λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
γιαούρτι για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες να στραγγίξουν.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τη φέτα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι τη ρίγανη, τον βασιλικό και το μπέικιν πάουντερ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι (με γάντια).
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει το μείγμα.
Μόλις παγώσει, πλάθουμε μικρούς στρογγυλούς κεφτέδες, φροντίζοντας να είναι ίδιου μεγέθους για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Ζεσταίνουμε άφθονο ηλιέλαιο σε κατσαρολάκι. Μόλις κάψει καλά, τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες λίγους λίγους, για 4–5 λεπτά, μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό.
Τους μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες ζεστούς, με το γιαούρτι στο πλάι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Arancini με dip γιαουρτιού και λιαστές ντομάτες
Ζεστά Ορεκτικά
Κολοκύθι – βεντάλια με πέστο φέτας
Ζεστά Ορεκτικά
Μπουκίτσες μελιτζάνας γεμισμένες με Edam τυρί φέτες
Γρήγορες Συνταγές
Μύδια αχνιστά
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: