Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κέικ λεμονιού με ολόκληρο λεμόνι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
8-10
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
55-60 λεπτά
Αναμονή
1 ώρα
Υλικά
250 γρ.
βούτυρο λιωμένο
300 γρ.
ζάχαρη
4
αυγά
2
μικρά λεμόνια ακέρωτα (ή ένα μεγάλο)
300 γρ.
αλεύρι μαλακό
2 κ.γ.
baking powder
½ κ.γ.
μαγειρική σόδα
Για το γλάσο
150 γρ.
ζάχαρη άχνη
50 μλ
χυμός λεμονιού ( ή όσο πάρει για να γίνει κρέμα)
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε τα λεμόνια σε κομμάτια, αφαιρώντας τα κουκούτσια, και τα πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και την σόδα , το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 55-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το γλασάρουμε.
Για το γλάσο
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί πυκνή κρέμα.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Cantucci – Ιταλικά μπισκότα
Γλυκά
Carrot cake energy bites
Γλυκά
Chocolate cookies με βρώμη – χωρίς ψήσιμο
Γλυκά
Chia seed pudding με γεύση μηλόπιτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: