Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κέικ πορτοκαλιού με σιμιγδάλι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Οικονομικές
Μερίδες
10–12
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
60 λεπτά
Αναμονή
40 λεπτά
Υλικά
Υλικά για το σιρόπι και τις φέτες πορτοκαλιού:
2
πορτοκάλια μεγάλα
100 ml
νερό
150 γρ.
ζάχαρη
Υλικά για το κέικ:
160 γρ.
σιμιγδάλι ψιλό
120 γρ.
αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ.
αλάτι
250 γρ.
βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ.
ζάχαρη
3
μεγάλα αυγά
1 κ.γ.
φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ.
φυστίκι αιγίνης ( για το σερβίρισμα)
Μέθοδος Εκτέλεση
Για το σιρόπι, στύβουμε το ένα πορτοκάλι και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη. Χτυπάμε με ένα συρμα καλα για να διαλυθεί η ζάχαρη και το βάζουμε στην φωτιά.
Κόβουμε τα άλλο πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και τες βάζουμεστην κατσαρόλα με την ζάχαρη και βράζουμε για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να δένει το σιρόπι.Αφαιρούμε τις φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε το σιρόπι.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. , και καλύπτουμε τον πάτο με τις φέτες πορτοκαλιού.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά αυτό το μείγμα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C με αέρα για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό μαχαίρι από το κέντρο.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και, όσο είναι ακόμη ζεστό, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά μέσα στη φόρμα.
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι αιγίνης.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Cantucci – Ιταλικά μπισκότα
Γλυκά
Croissant pudding με maple syrup και berries
Γλυκά
Tres leches cake
No Leftovers
Γλυκά ρολάκια ρυζόγαλου
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: