Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κρέμα από εσπεριδοειδή
Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Οικονομικές
Μερίδες
6
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για την Κρέμα:
500 γρ
φρέσκος χυμός μανταρινιού (περασμένος απο σίτα)
400 γρ
φρέσκος χυμός πορτοκαλιού ( περασμένος απο σίτα)
300 γρ
νερό
90 γρ
νησιαστέ (ή κορν φλάουρ)
100 γρ
ζάχαρη
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
Για το σιρόπι:
250 γρ
φρέσκος χυμός μανταρινιού
250 γρ
ζάχαρη
Φλούδα από 1 μανταρίνι
Για το γαρνίρισμα:
Μοίρες απο 2 πορτοκάλια
1 κ.σ.
φύλλα δυόσμου
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιού, τη ζάχαρη και τη φλούδα από το μανταρίνι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Προετοιμασία Κρέμας:
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον χυμό μανταρινιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ξύσμα μανταρινιού, το νησιαστέ ( κορν φλαουρ) και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια ανάβουμε το μάτι της εστίας σε μέτρια φωτία για να ξεκινήσει το υγρό να ζεσταίνετε.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι το νησιαστέ να διαλυθεί και η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μόλις η κρέμα κοχλάσει και αποκτήσει γυαλιστερή και λεία υφή.
Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολ / ποτήρια η πυρέξ και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
Καψαλίζουμε τις μοίρες από το πορτοκάλι με ένα φλόγιστρο.
Προσθέτουμε το σιρόπι από πάνω , τις μοίρες από το πορτοκάλι και φύλλα δυόσμου.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Apple crumble για 2 άτομα με μήλα που ξεχάσαμε στο ψυγείο
Γλυκά
Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο
Γλυκά
Chia seed pudding με γεύση μηλόπιτα
Γλυκά
Chocolate cookies με βρώμη – χωρίς ψήσιμο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: