Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κρέμα σιμιγδαλιού με πορτοκάλι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Οικονομικές
Μερίδες
6
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
10 λεπτά
Υλικά
900 μλ
γάλα πλήρες
150 γρ.
σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ.
ζάχαρη
¼ κ.γ.
αλάτι
2 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ.
φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
80 γρ.
βούτυρο ανάλατο, σε κομματάκια
1 κ.γ.
κανέλα για το σερβίρισμα
2 κ.σ.
καρύδια ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα τη κρέμα μας με λίγη κανέλα από πάνω.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Creme caramel
No Leftovers
Torta caprese – σοκολατένιο gluten free κέικ
No Leftovers
Γλυκά ρολάκια ρυζόγαλου
No Leftovers
Εξωτικές μπάρες με μπανάνα και ινδοκάρυδο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: