Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κριθαράκι με κοτόπουλο , λιαστές ντομάτες και σπανάκι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμαρικά
Οικονομικές
Μερίδες
4-5
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
25 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
700 γρ
στήθος κοτόπουλο (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
30 μλ
ελαιόλαδο
2 σκελίδες
σκόρδο
100 γρ
λιαστές ντομάτες (στραγγισμένες)
1 κ.γ
ρίγανη
2 κ.γ
πάπρικα καπνιστή
30 μλ
λευκό κρασί
200 γρ
κριθαράκι φρέσκων λαχανικών Mama Irene
700 μλ
νερό
1 κύβος
κοτόπουλο
200 μλ
κρέμα γάλακτος
100 γρ
φρέσκο σπανάκι
75 γρ
τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε κύβους.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε το κριθαράκι λαχανικών και τον ζωμό. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και καλύπτουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο. ( Αν θα χρησιμοποιήσετε κανονικό κριθαράκι και όχι αυτό που προτείνω εγώ ψήστε το 18’)
Όταν το κριθαράκι έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντοματίνια και αντζούγιες
Ζυμαρικά
Λαζάνια-ρολάκια με κοτόπουλο αλά κρεμ
Ζυμαρικά
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Ζυμαρικά
Ζυμαρικά με πέστο από ψητά λαχανικά
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: