Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Λαχανοντολμάδες
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Κρέατα
Οικονομικές
Μερίδες
4-5
Προετοιμασία
25 λεπτά
Ψήσιμο
50 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
1
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½
πράσο, ψιλοκομμένο
1
ντομάτα, τριμμένη
500 γρ.
κιμάς χοιρινός
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι
ρύζι (220 γρ)
Ξύσμα από ½ λεμόνι
50 ml
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
ξηρός δυόσμος
1
μέτριο λάχανο (κραμπί- θα χρειαστούμε 20-25 φύλλα)
Για τη σάλτσα αυγολέμονο
3
κρόκοι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ.
κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια
ζωμός λαχανικών
Μέθοδος Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το κοτσάνι του λάχανου και το αφαιρούμε. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό και καθώς ζεσταίνεται, αφαιρούμε ένα-ένα τα φύλλα, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε 20-25 φύλλα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το πράσο και την ντομάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με το σκόρδο, το πράσο, την τριμμένη ντομάτα, το ρύζι, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά.
Παίρνουμε ένα φύλλο λάχανου, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη βάση του και τυλίγουμε σε ρολό, κλείνοντας καλά τα πλαϊνά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στον πάτο της κατσαρόλας, για να μην κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες, βάζουμε τα φύλλα λάχανου που μας περίσσεψαν στο κέντρο.
Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, σε στρώσεις. Προσθέτουμε το ζωμό, καλύπτουμε με ένα αναποδογυρισμένο πιάτο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να ψηθεί η γέμιση. (Προσθέτουμε ξανά νερό στην κατσαρόλα μόλις αποροφηθεί αφού θέλουμε συνέχεια να είναι καλυμμένοι οι λαχανοντολμάδες.
Όταν ψηθούν, (με την βοήθεια του πιάτου που είναι μέσα στην κατσαρόλα) αφαιρούμε προσεκτικά το ζωμό των λαχανοντολμάδων σε μια δεύτερη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τους κρόκους, τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε τον ζεστό ζωμό και τον ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες ζεστούς με το αυγολέμονο.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Βοδινό ταρτάρ
Κρέατα
Γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τζατζίκι
Κρέατα
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με χαλούμι
Γρήγορες Συνταγές
Μπιφτέκια κοτόπουλου με γέμιση τυριού
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: