Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Μελωμένο γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κιμά
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμαρικά
Οικονομικές
Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
4 κ.σ.
ελαιόλαδο
250 γρ.
μοσχαρίσιος κιμάς
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1
κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1
καρότο, ψιλοκομμένο
30 μλ
λευκό κρασί
20 γρ.
πελτέ ντομάτας
200 γρ.
κριθαράκι
250 μλ
ντομάτα κονκασέ
600 μλ
ζωμό λαχανικών ( 1 κύβος λαχανικών και 600 ml νερό)
⅓ κ.γ.
κανέλα
1 κ.σ.
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικα)
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει και να θρυμματιστεί. (Αν κατα την διάρκεια βγάλει υγρά, τα αφαιρούμε)
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά για να βγάλει το άρωμά του. Βάζουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, τον ζωμό και μια την κανέλα.
Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό, προεραιτικά με γιαούρτι στο πλάι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Κριθαράκι λεμονάτο με κοτόπουλο
No Leftovers
Ζυμαρικά με πέστο από ψητά λαχανικά
Ζυμαρικά
Κριθαράκι με κοτόπουλο , λιαστές ντομάτες και σπανάκι
Ζυμαρικά
Κριθαρότο με μανιτάρια
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: