Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Μπιφτέκια κοτόπουλο με κολοκυθάκι, κεφαλοτύρι και ξύσμα λεμονιού
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Κρέατα
Οικονομικές
Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
10-12 λεπτά
Αναμονή
15 λεπτά στο ψυγείο (προαιρετικά)
Υλικά
500 γρ.
κιμάς κοτόπουλο
1
κολοκυθάκι, τριμμένο και καλά στραγγισμένο
100 γρ.
κεφαλοτύρι, τριμμένο
1
αυγό
1
μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ.
panko (ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά)
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ.
ρίγανη
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία με 1 κ.σ ελαιόλαδο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς
Τρίβουμε το κολοκυθάκι, το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε σε σουρωτήρι για λίγο και το στύβουμε πολύ καλά για να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το στραγγισμένο κολοκυθάκι, το κεφαλοτύρι, το αυγό, το κρεμμύδι, το panko, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να “δέσει”.
Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε.
Ψήνουμε στο τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά με λίγο ελαιόλαδο ή εναλλακτικά στο φούρνο, σε αντικολλητικό τηγάνι: με λίγο λάδι, περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά στους 200 βαθμούς.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Πικάντικο γλασαρισμένο κοτόπουλο με δροσερή σαλάτα
Κρέατα
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από κόκκινο κρασί
Γρήγορες Συνταγές
Μπιφτέκια κοτόπουλου με γέμιση τυριού
No Leftovers
Κοτόπιτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: