Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Πανακότα γιαουρτιού με μέλι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Οικονομικές
Μερίδες
6
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
4 ώρες
Υλικά
Για την πανακότα
400 γρ.
γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ.
κρέμα γάλακτος
100 γρ.
Ζάχαρη
1 κ.γ.
Μέλι
4
φύλλα ζελατίνης
Χυμό από ½ λεμόν
1 κ.γ.
ροδόσταγμα
1
βανίλια
1
πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
2–3 κ.σ.
μέλι
Μέθοδος Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό και 1 παγάκι για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια, τον χυμό λεμονιού, το ροδόσταγμα και την πρέζα αλάτι. Μόλις ζεσταθεί (χωρίς να βράσει), αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στύβουμε τη ζελατίνη με τα χέρια και τη ρίχνουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί τελείως.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περνάμε από σίτα το μείγμα για να φύγουν τυχόν σβόλοι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Γαρνίρουμε την πανακότα με μέλι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Basque burned cheesecake με κουλί
Γλυκά
Creme caramel
Γλυκά
Lemon posset
Γλυκά
Energy balls με μπανάνα και σοκολάτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: