Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Pancakes με βρώμη, μπανάνα και κρέμα φυστικοβούτυρο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Οικονομικές
Πρωινό
Μερίδες
3-4
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τα pancakes:
2
μπανάνες μέτριες (ώριμες)
2
αυγά
130 γρ
βρώμη
2 κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
30 μλ
μέλι
125 μλ
γάλα
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλια
3 κ.σ.
ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Για την κρέμα φυστικοβούτυρου:
240 μλ
κρέμα γάλακτος (πλήρης, για σαντιγί)
120 μλ
φυστικοβούτυρο
3 κ.σ.
ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα:
2 κ.σ.
maple syrup
Ετοιμάζουμε τα pancakes:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα pancakes μας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Αφαιρούμε το μείγμα για τα pancakes από το ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε μικρές ποσότητες από το μείγμα στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, ώστε να έχουν χώρο να απλώσουν.
Όταν οι άκρες αρχίσουν να καραμελώνουν και ξεκολλάνε εύκολα από το τηγάνι, τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας πριν ξεκινήσουμε την επόμενη δόση. Προσθέτουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα φυστικοβούτυρου:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή, σαν μους.
Σερβίρουμε: Τοποθετούμε τα pancakes σε πιάτα, προσθέτουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα φυστικοβούτυρου και γαρνίρουμε με maple syrup.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Croissant pudding με maple syrup και berries
Γρήγορες Συνταγές
Frittata στο τηγάνι
Γρήγορες Συνταγές
Scrambled eggs με πιπεριά Φλωρίνης
Οικονομικές
Αυγά ποσέ σε bagel με κρέμα τυρί και πιπεριά φλωρίνης.
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: