Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Παστελάκι με σοκολάτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Γρήγορες Συνταγές
Μερίδες
10-12 κομμάτια
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
40 λεπτά
Υλικά
200 γρ.
μέλι
150 γρ.
σουσάμι
50 γρ.
ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια)
1 κ.γ.
ξύσμα πορτοκαλιού
125 γρ.
κουβερτούρα
1
πρέζα ανθό αλατιού
Μέθοδος Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλουν άρωμα και να χρυσαφίσει γύρω στα 5 λεπτά. Τους αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι ( αφού πρώτα το έχουμε σκουπίσει να φύγουν τα υπολείμματα απο το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς) ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αφρίσει ελαφρά. Δεν το αφήνουμε να βράσει πολύ – θέλουμε να είναι ζεστό και ρευστό.
Προσθέτουμε μέσα το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο γύρω στα 5 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα pyrex με αντικολλητικό χαρτί (περίπου 20x20 εκ.). Το πατάμε με κουτάλι για να γίνει επίπεδο. Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού από πάνω.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο microwave, την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο παστελάκι και προσθέτουμε ανθό αλατιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως (μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για πιο γρήγορα), και το κόβουμε σε μπάρες ή τετραγωνάκια. Φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Cantucci – Ιταλικά μπισκότα
Γλυκά
Lemon posset
Γλυκά
Panna cotta με μαριναρισμένες φράουλες
Γλυκά
Κρέπες τιραμισού
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: