Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Ζεστά Ορεκτικά
Μερίδες
Για 7–8 κροκέτες
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τις κροκέτες
400 γρ.
πατάτες βραστές ή jacket (περίπου 3 πατάτες μεσαίες)
20 γρ.
κορν φλάουρ
½ κ.γ.
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
Πιπέρι
150 γρ.
μοτσαρέλα σε κομμάτια
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
2
ντομάτες ώριμες
1 κ.γ.
ξηρό θυμάρι
⅓ κ.γ.
σκόρδο σε σκόνη
1
κρεμμύδι
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
βασιλικός χοντροκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε καλά με πιρούνι. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Στο μπολ με τις πατάτες προσθέτουμε το κορν φλάουρ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε μπάλες ( επίπεδες) περίπου 40 γρ. και γεμίζουμε την καθεμία με 2-3 κομμάτια μοτσαρέλα (20-30 γρ.), κλείνοντάς την καλά.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Για την σάλτσα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, σκόνη σκόρδου, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις κροκέτες με τη σάλτσα ντομάτας στο πλάι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Κολοκύθι – βεντάλια με πέστο φέτας
Ζεστά Ορεκτικά
Λουκουμαδάκια με τυριά
Ζεστά Ορεκτικά
Ολόκληρο κουνουπίδι στο φούρνο με κρέμα από ταχίνι
Ζεστά Ορεκτικά
Μπρουσκέτες ντομάτας
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: