Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Πουγκάκια σολομού με κολοκύθι, σπαράγγια και λευκή σάλτσα σκόρδου
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Θαλασσινά
Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
400 γρ.
φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα (κομμένο σε 4 κομμάτια)
2
μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ.
σπαράγγια, καθαρισμένα
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
5
μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας
σπάγκος κουζίνας
Υλικά για τη σάλτσα:
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
½
κρεμμύδι
1
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
120 ml
λευκό ξηρό κρασί
120 ml
ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών, χαμηλό νάτριο
240 ml
κρέμα γάλακτος, 35%
40 γρ.
παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
2 κ.σ.
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και φτιάχνουμε βαρκούλες: Τοποθετούμε κάθε λαδόκολλα μπροστά μας με τη μακριά πλευρά οριζόντια. Φέρνουμε τις δύο μακριές πλευρές στο κέντρο και τις διπλώνουμε 2–3 φορές προς τα κάτω. Έπειτα στρίβουμε τις δύο άκρες δεξιά και αριστερά (σαν καραμέλα) και τις δένουμε σφιχτά με σπάγκο κουζίνας για να σχηματιστεί ένα "πουγκί" που μπορεί να σταθεί.
Κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε 4 ίσα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια και τα σπαράγγια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις βαρκούλες από λαδόκολλα, βάζοντας πρώτα λίγα λαχανικά στην βάση και από πάνω ένα κομμάτι σολομού.
Μεταφέρουμε τα πουγκάκια σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15 λεπτά.
Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζουμε για 2–3 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει η σάλτσα λεία.
Σερβίρουμε το κάθε πουγκί, περιχύνοντας με τη ζεστή σάλτσα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Θαλασσινά
Τόνος ταρτάρ με αβοκάντο και ψωμί στο γκριλ
Γρήγορες Συνταγές
Τάκος με γαρίδες, πουρέ αβοκάντο και sweet & sour σάλτσα
Γρήγορες Συνταγές
Σολομός με σάλτσα από σόγια και μέλι
Γρήγορες Συνταγές
Σολομός καραμελωμένος με σάλτσα πορτοκαλιού
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: