Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Salmon tostada
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Θαλασσινά
Κρύα Ορεκτικά
Μερίδες
3-4 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
-
Υλικά
200 γρ
καπνιστός σολομός
1/2
κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 γρ
φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
Ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
10 μλ
σόγιας σως (light)
5 μλ
σησαμέλαιο
2
τορτίγιες (ιδανικά καλαμποκιού)
100 μλ
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ανθός αλατιού
Πιπέρι
Για το πουρέ αβοκάντο:
1
αβοκάντο ώριμο
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
1 κ.σ.
φύλλα κόλιανδρου
1 κ.γ.
σουσάμι καβουρδισμένο
Μέθοδος Εκτέλεση
Στο τηγάνι μας ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις τορτίγιες με ένα ποτήρι ή ένα τσέρκι.
Τηγανίζουμε τις τορτίγιες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές. Αναποδογυρίζουμε για να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Προσθέτουμε αλάτι για γεύση.
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε τον σολωμό κομμένο σε κυβάκια, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το πουρέ αβοκάντο:
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το πατάμε με ένα πιρούνι μαζί με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Για το γαρνίρισμα: Στη βάση κάθε τραγανής τορτίγιας, απλώνουμε τον πουρέ αβοκάντο και από πάνω βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά μαριναρισμένο σολομό. Σερβίρουμε με σουσάμι και φύλλα κόλιανδρου.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Γαρίδες με σκορδοβούτυρο και λευκό κρασί
Γρήγορες Συνταγές
Λαυράκι alla siciliana
Θαλασσινά
Μαριναρισμένος σολωμός σε τσιπς από φύλλο ρυζιού
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και λεμονάτη σάλτσα με γιαούρτι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: