Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σεβίτσε λαβράκι με μάνγκο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Θαλασσινά
Μερίδες
2-3
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
25 λεπτα
Υλικά
200 γρ.
φρέσκο λαβράκι (καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια)
1/2
ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
½
αβοκάντο ώριμο
Χυμός από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
1
μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά), ψιλοκομμένη
1 κ.σ.
ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1
αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
1 κ.γ.
μύτες κόλιανδρου
⅓
μικρή καυτερή πιπεριά σε φέτες
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το λαβράκι και καλύπτουμε με το χυμό των λάιμ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να "μαγειρευτεί" το ψάρι από το οξύ του χυμού.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και το κόβουμε σε κυβάκια, εαν δεν θα το χρησιμοποιήσουμε απευθείας βάζουμε λίγες σταγόνες από λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Προσθέτουμε το μάνγκο, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, τον κόλιανδρο, το αγγούρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, σερβίρουμε με κορυφές από κόλιανδρο και εξτρα τσιλι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Θαλασσινά
Tuna crudo με εσπεριδοειδή & σάλτσα σόγιας
Γρήγορες Συνταγές
Γαρίδες με σκορδοβούτυρο και λευκό κρασί
Γρήγορες Συνταγές
Λαυράκι alla siciliana
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και λεμονάτη σάλτσα με γιαούρτι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: