Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σοκολατάκια – βραχάκια
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Γρήγορες Συνταγές
Μερίδες
20 σοκολατάκια
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
20 λεπτά
Υλικά
500 γρ.
κουβερτούρα
300 γρ.
αμύγδαλα ωμά
Άνθος αλατιού
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Κόβουμε τα 400 γρ. από την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει).
Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Κόβουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. κουβερτούρας σε πολύ μικρά κομμάτια (σχεδόν σκόνη) και τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν. (Αυτό το κάνουμε για να γίνει η σοκολάτα γυαλιστερή)
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με άνθο αλατιού.
Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Η αγαπημένη μου μηλόπιτα- κέικ
No Leftovers
Εξωτικές μπάρες με μπανάνα και ινδοκάρυδο
No Leftovers
Εναλλακτική μους σοκολάτας με ρύζι
No Leftovers
Αφράτα Μπισκότα Σοκολάτας
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: