Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σπανακοπιτάκια dumplings
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Οικονομικές
Μερίδες
20 κομμάτια
Προετοιμασία
25 λεπτά
Ψήσιμο
8 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
500 γρ.
σπανάκι
1-2
φρέσκα κρεμμυδάκια
1
μικρό ξερό κρεμμύδι
150 γρ.
φέτα
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1
αυγό
2-3 κ.σ.
άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ.
κύμινο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
20
φυλλα για dumplings (gyoza wrappers)
Μέθοδος Εκτέλεση
Ζεματίζουμε το σπανάκι για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό και έπειτα το αφήνουμε για λίγη ώρα σε κρύο νερό για να μην μαυρίσει. Το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τη φέτα θρυμματισμένη, τον άνηθο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο για dumplings, βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση στο κέντρο και βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε να κολλήσουν.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα dumplings για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από κάτω.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό στο τηγάνι, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να ατμιστούν για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Όταν μαγειρευτούν και εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό τότε τα αφήνουμε για να γίνει ξανά η μια πλευρά τραγανή.
Σερβίρουμε ζεστά, σκέτα ή με γιαούρτι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Ψητα ντοματίνια και burrata
Γρήγορες Συνταγές
Χαλούμι fries
Ζεστά Ορεκτικά
Φέτα parcel με μέλι, θυμάρι & ροδοπέταλα
Ζεστά Ορεκτικά
Τραγανοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ντομάτα & χαλούμι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: