Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Τιραμισού με leftover τσουρέκι
Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
8 άτομα
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
2 ώρες
Υλικά
4
κρόκοι αυγών
240 γρ.
ζάχαρη
100 γρ.
κρέμα γάλακτος (35%)
2 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
800 γρ.
μασκαρπόνε
1 κ.σ.
παλαιωμένη κουμανταρία (ή Marsala κρασί)
Για τη σύνθεση και το σερβίρισμα:
½
τσουρέκι
100 μλ
espresso
1 κ.σ.
κακάο
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε το τσουρέκι σε κυβάκια, το απλώνουμε σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα, γύρω στα 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ραντίζουμε τα κυβάκια τσουρεκιού με τον espresso.
Στρώνουμε μια στρώση από τα κυβάκια τσουρεκιού σε ένα ταψί ή μπολ και καλύπτουμε με την κρέμα, απλώνοντας ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει και να αρωματιστεί από τον καφέ.
Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με κακάο.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Cantucci – Ιταλικά μπισκότα
Γλυκά
Croissant pudding με maple syrup και berries
No Leftovers
Αφράτα Μπισκότα Σοκολάτας
No Leftovers
Γλυκά ρολάκια ρυζόγαλου
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: