Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Τσουρέκι French toast με κρέμα mascarpone και μαρμελάδα από μούρα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Πρωινό
Μερίδες
2–3 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
30 λεπτά (ψυγείο)
Υλικά
Για το μείγμα:
3
αυγά μεσαίου μεγέθους
150 γρ.
γάλα 1,5% λιπαρά
50 γρ.
ζάχαρη
⅓ κ.γ.
κανέλα σκόνη
Για την κρέμα:
150 γρ.
mascarpone
150 γρ.
φρέσκια κρέμα
40 γρ.
ζάχαρη
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
1 κ.σ.
χυμό λεμονιού
Για τη μαρμελάδα:
200 γρ.
κατεψυγμένα διάφορα μούρα
50 γρ.
ζάχαρη
30 γρ.
νερό
10 μλ
χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα:
2 κ.σ.
μέλι ή maple syrup
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κ.σ.
φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Για το μείγμα του french toast, σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το γάλα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα τηγάνι, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε λίγο βούτυρο. Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες και τις τοποθετούμε μέσα στο μείγμα του αυγού.
Αφήνουμε λίγο να μουλιάσει και από τις δύο πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι. Αφού πάρει χρώμα, το τοποθετούμε στο πιάτο.
Για την γλυκιά κρέμα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και χτυπάμε ελάχιστο. Αφού αφρατέψουν, προσθέτουμε το mascarpone, το ξύσμα βανίλιας και λίγο αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθεί, σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα, τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και τα φέρνουμε σε βρασμό.
Αφού φτάσουν σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τα french toast με την κρέμα mascarpone, τη μαρμελάδα από τα μούρα,, λίγο ξύσμα λεμονιού , φρέσκο θυμάρι και μέλι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Ψωμάκια γεμιστά με ομελέτα στο air fryer
Πρωινό
Ομελέτα με μανιτάρια
Γρήγορες Συνταγές
Μεσογειακή Σακσούκα με ντομάτα και ελιές
Οικονομικές
Αυγά ποσέ σε bagel με κρέμα τυρί και πιπεριά φλωρίνης.
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: