Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σουβλάκια μανιταριού με σάλτσα τεριγιάκι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Χορτοφαγία
Μερίδες
2-3
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
5 λεπτά στο ψυγείο (προαιρετικά)
Υλικά
Για τα σουβλάκια:
500 γρ.
πλευρώτους ( oyster), καθαρισμένα
ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (μουλιασμένα σε νερό για 20 λεπτά)
Για τη σάλτσα τεριγιάκι:
120 μλ
σόγια σως
100 μλ
νερό
2 κ.σ.
μέλι ή μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ.
ξύδι ρυζιού ή λευκό
½ κ.γ.
σησαμέλαιο (προαιρετικά)
1
σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ.γ.
φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.γ.
κοφτό κορν φλάουρ
1 κ.σ.
κρύο νερό (για να διαλυθεί το κορν φλάουρ)
1 κ.γ.
καβουρδισμένο σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας ( εκτός από το κορν φλάουρ) σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ στο κρύο νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ βάζουμε τα μανιτάρια και περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα τεριγιάκι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Περνάμε τα μανιτάρια στα καλαμάκια και ψήνουμε σε σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι για 6-7 λεπτά, αλείφοντας τα καλαμάκια με την σάλτσα τεριγιάκι που μας έμεινε στο μπολ.
Τοποθετήστε την υπόλοιπη σάλτσα τεριγιάκι που θα σας μείνει στο ψυγείο εως και 1 μήνα ( για να γίνει ρευστή ξανά, απλά ζεστάνετε την σε ένα κατσαρολάκι με 2 κ.σ νερό)
Δείτε και άλλες συνταγές:
Οικονομικές
Αυγά ποσέ σε bagel με κρέμα τυρί και πιπεριά φλωρίνης.
Ζεστά Ορεκτικά
Potato mozzarella bombs
Οικονομικές
Cheesy πατάτες ογκρατέν
No Leftovers
Κριθαρότο με αρακά, σπανάκι και φέτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: