Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Πίτες της σάτζιης
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμωτά
Οικονομικές
Μερίδες
4-5 μικρές πίτες
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
30 λεπτά
Υλικά
Υλικά για τη ζύμη
125 γρ.
αλεύρι χωριάτικο
125 γρ.
αλεύρι γ.ο.χ
½ κ.γ.
αλάτι
1 κ.σ.
λευκό ξύδι
60 ml
ελαιόλαδο
125 ml
χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
150 γρ.
ζάχαρη
½ κ.γ.
κανέλα σε σκόνη
50 ml
ελαιόλαδο
Για το άλειμμα
3 κ.σ.
μέλι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και ρυζιάζουμε με τις παλάμες μέχρι να μοιάζει με άμμο.
Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 ίσα μπαλάκια, αναλόγως με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στις πίτες.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο.
Αλείφουμε το κάθε φύλλο με 2 κ.σ ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 1½ ζάχαρη και κανέλα.
Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά προς το κέντρο χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Μετά διπλώνουμε πάνω και κάτω με τον ίδιο τρόπο. Αν οι άκρες είναι ακανόνιστες, τις κόβουμε.
Ζεσταίνουμε καλά τη σάτζιη (ή αντικολλητικό τηγάνι), χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τις πίτες για 10 λεπτά συνολικά, γυρνώντας τες συχνά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με μέλι από πάνω.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμωτά
Αφράτο ψωμί με αλεύρι ολικής
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Ζυμωτά
Κυπριακό κουλούρι ( δαχτυλιά) με δεντρολίβανο
Οικονομικές
Cheesy πατάτες ογκρατέν
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: