Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σαλάτα – spiral αγγουράκι με ντρέσινγκ φέτας
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Σαλάτες
Μερίδες
2
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
5 λεπτά
Αναμονή
10 λεπτά
Υλικά
2
αγγουράκια
1/2 κ.γ.
αλάτι
50 γρ.
φέτα
1 κ.γ.
μέλι
25 ml
χυμός λεμονιού
2 κ.σ.
νερό
75 ml
ελαιόλαδο
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ.
καρύδι χοντροκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεση
Τοποθετούμε κάθε αγγουράκι ανάμεσα σε δύο chopsticks και με κοφτερό μαχαίρι κάνουμε λεπτές διαγώνιες τομές ( 45 μοιρών) μέχρι τα ξυλάκια, χωρίς να το κόψουμε τελείως. Γυρνάμε το αγγουράκι από την άλλη πλευρά και κόβουμε ξανά, αυτή τη φορά κάθετα, για να δημιουργηθεί το spiral αποτέλεσμα.
Μεταφέρουμε τα αγγουράκια σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη φέτα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το πιπέρι. Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες ντρέσινγκ.
Τοποθετούμε τα αγγουράκια σε πιάτο ή μπολ, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο καρύδι και τον φρέσκο δυόσμο. Σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Crispy σαλάτα με πατάτες
Σαλάτες
Fattoush με φράουλες και φέτα
Σαλάτες
Panzanella με καρπούζι και χαλούμι
Γρήγορες Συνταγές
Viral αγγουράκια ακορντεόν με ασιατικό dressing
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: