Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Ψιλοκομμένη σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και καψαλισμένο καλαμπόκι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Σαλάτες
Μερίδες
4
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
5 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
200 γρ.
καθαρισμένες γαρίδες
1
αβοκάντο ώριμο
200 γρ.
ντοματίνια
1
αγγουράκι
2
φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γρ.
καλαμπόκι (ψημένο σε vacuum)
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το dressing
1 κ.γ.
μέλι
1 κ.γ.
μουστάρδα
25 ml
χυμός λεμονιού
75 ml
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Ανοίγουμε το καλαμπόκι από το vacuum και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το περνάμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο και το καψαλίζουμε με φλόγιστρο ή πάνω σε καυτή σχάρα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αφαιρούμε τους σπόρους από τον κορμό και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από τη μία πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη. Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε όλα τα υλικά πολύ ψιλοκομμένα: τις γαρίδες, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αγγουράκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές dressing.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά, προσθέτουμε το καλαμπόκι, την πάπρικα και το dressing. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά και φέτα
Γρήγορες Συνταγές
Πολύχρωμη σαλάτα με ντοματίνια , ρόδι και χαλούμι
No Leftovers
Πατατοσαλάτα
Σαλάτες
Σαλάτα – spiral αγγουράκι με ντρέσινγκ φέτας
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: