Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Τιραμισόυ (γρήγορο)
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Μερίδες
3-4 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
1 ώρα
Υλικά
Για την κρέμα μασκαρπόνε:
200 γρ
μασκαρπόνε
60 γρ
ζάχαρη άχνη
½ κ.σ.
βανίλια, εκχύλισμα
200 γρ
κρέμα γάλακτος, σαντιγί
20 γρ
κρασί, marsala, κόκκινο (Προαιρετικά)
Για το βούτηγμα στον καφέ
200 γρ
καφές, espresso ρόφημα
50 γρ
ζάχαρη, κρυσταλλική
Για τη σύνθεση του γλυκού:
8
μπισκότα σαβουαγιάρ
βούτηγμα καφέ
κρέμα μασκαρπόνε
20 γρ
κακάο (για διακόσμηση)
Μέθοδος Εκτέλεση
Για την κρέμα μασκαρπόνε: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, και αν θα βάλουμε το κρασί.
Προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά.
Για το σιρόπι καφέ: Κάνουμε καφέ κανονικα σε εσπρεσιερα, προσθέτουμε ζαχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι.
Βάζουμε τον καφέ σε βαθύ μπολ.
Για τη σύνθεση του γλυκού, ακολουθούμε τα εξής βήματα: Βουτάμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ στο μπολ με τον καφέ για 2 δευτερόλεπτα.
Τοποθετούμε τα μισα μπισκότα στο ένα μπολ και τα μισα στο άλλο.
Από πάνω προσθέτουμε την κρέμα μασκαρπόνε.
Κοσκινίζουμε το κακάο από πάνω και σερβίρουμε.
Αν δεν θα τα φάτε αμέσως αμέσως, βαλτε τα ποτηράκια στο ψυγείο για 1 ώρα , ώστε η κρέμα να σταθεροποιηθεί καλύτερα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Croissant pudding με maple syrup και berries
Γλυκά
Κρέπες τιραμισού
No Leftovers
Μαχαλεπί λιβανέζικο
No Leftovers
Apple crumble για 2 άτομα με μήλα που ξεχάσαμε στο ψυγείο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: