Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Frittata στο τηγάνι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Πρωινό
Μερίδες
3-4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
8
μεγάλα αυγά
⅓
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (80ml)
Αλάτι
Πιπέρι
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1
λουκάνικο σε κυβάκια
100 γρ
πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ
ντοματίνια κομμένα στην μέση
100 γρ
κολοκυθάκι χοντροκομμένο
50 γρ
σπανάκι
½ κ.γ.
μαύρο πιπέρι
100 γρ
κεφαλοτύρι τριμμένο
50 γρ
φέτα
2 κ.σ.
μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα κομμάτια από λουκάνικο, την πιπεριά, τα ντοματίνια, το κολοκυθάκι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν ψηθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και τη φέτα.
Κλείνουμε με το καπάκι σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα να σταθεροποιηθεί στο κέντρο.
Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε είτε ζεστή είτε κρύα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Οικονομικές
Αυγά ποσέ σε bagel με κρέμα τυρί και πιπεριά φλωρίνης.
Γρήγορες Συνταγές
Μεσογειακή σακσούκα με ντομάτα, ελιές και κυπριακό λουκάνικο
Γρήγορες Συνταγές
Ψωμάκια γεμιστά με ομελέτα στο air fryer
No Leftovers
Croissant pudding με σοκολάτα και maple syrup
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: