Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Πουτίγκα ψωμιού με αναρόκρεμα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Οικονομικές
Μερίδες
5-6 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
35-45 λεπτά
Αναμονή
15 λεπτά
Υλικά
Για την Πουτίγκα Ψωμιού:
280-300 γρ
μπαγιάτικο ψωμί σε κύβους 2,5 εκ.
50 γρ
λιωμένο βούτυρο
4
αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
50 γρ
ζάχαρη
450 μλ
γάλα (2 φλ.)
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ
κανέλα
Για την Αναρόκρεμα:
450 γρ
αναρή, καλά στραγγισμένη
250 μλ
κρέμα γάλακτος
2 κ.σ.
ζάχαρη άχνη
3-4 κ.γ
ανθόνερο
5 κ.σ
μέλι
1 κ.γ
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το Σερβίρισμα:
Μέλι
Καρύδια, χοντροκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο. Τοποθετούμε τους κύβους ψωμιού ομοιόμορφα στο ταψί.
Περιχύνουμε τους κύβους ψωμιού με το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και γάλακτος ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί, βεβαιωνόμαστε ότι έχει απορροφηθεί πλήρως και αφήνουμε το ψωμί να απορροφήσει το υγρό για 15 λεπτά.
Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, μέχρι η πουτίγκα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την αναρή με την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει ελαφρώς και απλώνουμε την αναρόκρεμα ομοιόμορφα πάνω από την πουτίγκα.
Περιχύνουμε με μέλι και γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Πάβλοβα με κρέμα τυριού, σως βατομουρο , σύκα και φυστίκι αιγίνης
Γλυκά
Λαχταριστό μπράουνις με μαργαρίνη
Γλυκά
Κρέμα από εσπεριδοειδή
No Leftovers
Εξωτικές μπάρες με μπανάνα και ινδοκάρυδο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: