Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Panna cotta με μαριναρισμένες φράουλες
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Οικονομικές
Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
5 λεπτά
Αναμονή
4 ωρες
Υλικά
400 γρ
κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ
γάλα πλήρες
7 γρ
φύλλα ζελατίνης
60 γρ
κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ
εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ.
μέλι
1
πρέζα αλάτι
Για τις μαριναρισμένες φράουλες.
300 γρ
φράουλες φρέσκες
30 μλ
κονιάκ
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
40 γρ
ζάχαρη
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι στο μείγμα γάλακτος και κρέμας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας στην κρέμα για να αρωματιστεί το μείγμα.
Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σχεδόν στο σημείο βρασμού, αλλά χωρίς να βράσει. Μόλις το μείγμα αρχίσει να ατμίζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα (ενώ είναι ακόμα ζεστό, αλλά όχι καυτό). Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
Για τις μαριναρισμένες φράουλες:
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε κύβους.
Ρίχνουμε μέσα στις φράουλες το ξύσμα λεμονιού το κονιάκ , τη ζάχαρη και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Τέλος γαρνίρουμε τις πανακότες με τις μαριναρισμένες φράουλες.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Apple crumble για 2 άτομα με μήλα που ξεχάσαμε στο ψυγείο
Γλυκά
Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο
Γλυκά
Κρέπες με εύκολη κρέμα πατισερί και καραμέλα
Γλυκά
Πάβλοβα με κρέμα τυριού, σως βατομουρο , σύκα και φυστίκι αιγίνης
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: