Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια, αβοκάντο και βινεγκρέτ ροδάκινο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Σαλάτες
Μερίδες
4
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
5 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τα ρεβύθια
200 γρ.
βρασμένα ρεβύθια
1 κ.γ.
ελαιόλαδο
⅓ κ.γ.
κύμινο
⅓ κ.γ.
καπνιστή πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σαλάτα
2
ροδάκινα ώριμα αλλά σφιχτά
1 κ.σ.
μέλι
1
αβοκάντο
1
αγγούρι
1 κ.σ.
φύλλα δυόσμου
1 κ.σ.
φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ από ροδάκινο
1
ροδάκινο
1 κ.γ.
μέλι
1 κ.γ.
μουστάρδα
1 κ.σ.
βαλσάμικο
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
½
σκελίδα σκόρδο
αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα ρεβύθια με κύμινο, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 1–2 λεπτά από κάθε πλευρά, μεχρι να καραμελωσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε μέλι στο τέλος και αφαιρούμε από το τηγάνι.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 1 ροδάκινο με το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μισή σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει λεία βινεγκρέτ.
Κόβουμε το αγγούρι και το αβοκάντο σε κύβους.
Σε πιατέλα βάζουμε τα ρεβύθια, τα ροδάκινα, το αγγουράκι, το αβοκάντο, τον δυόσμο και τον κόλιανδρο. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Crispy σαλάτα με πατάτες
Σαλάτες
Fattoush με φράουλες και φέτα
Γρήγορες Συνταγές
Viral αγγουράκια ακορντεόν με ασιατικό dressing
No Leftovers
Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά και φέτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: