Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά και φέτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Σαλάτες
Μερίδες
4
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τη σαλάτα:
200 γρ
πέννες
150 γρ
φέτα, θρυμματισμένη
1 αγγουράκι
ψιλοκομμένο
4 αγγουράκια
τουρσί, ψιλοκομμένα
10
ντοματίνια, ψιλοκομμένα
2
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1
κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ.
βασιλικός χοντροκομμένος
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
μουστάρδα
1 κ.σ.
χυμός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Για τη μαγιονέζα με βραστά αβγά:
3
βραστά αυγά καθαρισμένα (μπορεί να είναι και αυτά που βάψαμε το Πάσχα)
1 κ.σ.
μουστάρδα dijon
50-80 μλ
νερό
2 κ.σ.
χυμός λεμονιού
50 μλ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από αυτόν που αναγράφεται στην συσκευασία. Σουρώνουμε, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την μαγιονέζα, σε ένα δοχείο βάζουμε τα βραστά αυγά, τη μουστάρδα, το νερό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Με μπλέντερ χειρός χτυπάμε από κάτω και ερχόμαστε σταδιακά προς τα πάνω, προσθέτοντας το ελαιόλαδο αργά σε σταθερή ροή, μέχρι να έχουμε μια λεία και κρεμώδη μαγιονέζα.
Σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα ζυμαρικά, τη φέτα, το αγγουράκι, το τουρσι, τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σέλερι και τον βασιλικό.
Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Πολύχρωμη σαλάτα με ντοματίνια , ρόδι και χαλούμι
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και λεμονάτη σάλτσα με γιαούρτι
Οικονομικές
Σαλάτα Waldorf με κόκκινο λάχανο, μήλα και φουντούκια
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα νισουάζ
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: