Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Μελιτζάνα σνίτσελ με τζατζίκι και pico de gallo
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Οικονομικές
Χορτοφαγία
Μερίδες
4
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο
45 λεπτά
Αναμονή
15 λεπτά
Υλικά
Για τις μελιτζάνες
4
μελιτζάνες (μεσαίες)
100 γρ.
αλεύρι
2
αυγά
50 ml
γάλα
100 γρ.
φρυγανιά τύπου πάνκο
1 κ.γ.
πάπρικα
1 κ.γ.
θυμάρι ξερό
½ κ.γ.
σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
½
λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το τζατζίκι
250 γρ.
γιαούρτι στραγγιστό
2
αγγούρια, τριμμένα και στραγγισμένα
1
σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
15 ml
χυμό λεμονιού
15 ml
ελαιόλαδο
2 κ.σ.
άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το pico de gallo
2
ντομάτες, ψιλοκομμένες χωρίς σπόρια
1
μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½
πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη
½
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
15 ml
χυμό λάιμ
⅓
μάτσα κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
30 ml
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις τυλιγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πιέζουμε απαλά με τα χέρια ώστε να πλατύνουν και να μοιάζουν με σνίτσελ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Σε τρίτο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, την πάπρικα, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε τις μελιτζάνες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αυγού και στο τέλος από το μείγμα φρυγανιάς, πιέζοντας καλά για να κολλήσει.
Ζεσταίνουμε τo ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά για 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το τζατζίκι, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και τον κόλιανδρο. Τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με στρώση από τζατζίκι στο πιάτο, τοποθετούμε πάνω το σνίτσελ μελιτζάνας και ολοκληρώνουμε με κουταλιές από το pico de gallo.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Κολοκύθι – βεντάλια με πέστο φέτας
Ζεστά Ορεκτικά
Μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας και χαλούμι
Ζεστά Ορεκτικά
Ολόκληρο κουνουπίδι στο φούρνο με κρέμα από ταχίνι
Οικονομικές
Πατάτες ακορντεόν (hasselback) με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: